השאלה ששואלים אותי הכי הרבה בתור בלוגרית טיולים ומגישת פינת דילים קבועה היא: איך מזמינים טיסה בזול?
ויחד איתה מגיעות השאלות: איך את מוצאת דילים הכי טובים, איפה מוצאים את החבילות הכי זולות ואיך את נוסעת כל כך הרבה? בפוסט הבא אני אנסה לעשות קצת סדר בעולם הטיסות וגם לנפץ כמה מהמיתוסים שאני מכירה בעולם הטיסות.
5 שיטות בדוקות להורדת מחירים
לכו על יעד גמיש
אתם סגורים על תאריך שיש לכם חופש? מעולה. ברגע שתסגרו גם רק יעד מסוים אחד לטיול, סיכוי סביר שהמחירים יתייקרו. אם אתם לא יכולים להתגמש בתאריכים, תתגמשו ביעד! באירופה זה תמיד עובד וככה יצא שהגעתי לבאקו. עוד משהו שכדאי לזכור: מדינות באירופה עם כסף מקומי זולות יותר מאשר מדינות היורו. זה נכון לגבי אוקראינה, פולין, רומניה, הונגריה וצ'כיה ורק שוויץ יוצאת דופן ויקרה הרבה יותר.
לכו על תאריכים גמישים
נעולים על חופשה בבודפשט? נסו לא לקבוע רק חופשת שישי עד שני שתעלה משמעותית הרבה יותר מחופשות באמצע שבוע. תבדקו גם את תאריכים של טיסות וחבילות לעוד חודש או ממש בדקה התשעים, תכנון מקדים או ספונטניות יכולים להפתיע לטובה. בלינק פה של הבלוג tooti יש עוד כמה שיטות למציאת טיסות זולות.
אל תגיעו בשיא העונה
נכון שהכי טוב זה להגיע בשיא העונה ליעדים, אבל מזג האוויר לצערנו במילא משתגע בשנים האחרונות ולא נאמן יותר למה שהוא אמור להיות (לי למשל היה בהתחלה גשום בנפאל למרות שבאתי ב"קיץ"). להגיע ליעד שבועיים שלושה לפני שמתחילה העונה הרשמית יכול לחסוך מאות דולרים בעיקר במלונות ובטיסות. בחופשות סקי למשל זה ממש משתלם: מי שמגיע לפני חג המולד או אחרי אמצע מרץ זוכה למחירים טובים יותר, אך מסתכן במסלולים סגורים.
האריכו קונקשיינים וקבלו עוד יעד
טיסות המשך לרוב יעלו פחות מטיסות ישירות, אבל המחיר שלהם כולל עוד הרבה שעות המתנה ושעות טיסה מתישות. אופציה נהדרת למי שחובב יעדים כמוני זה לבחור בקונקשיינים הארוכים יותר (מעל 4 שעות) ולצאת לטייל בעיר אליה הגעתם. זה עובד נהדר במוסקבה שהמלונות בה יקרים לשהייה אבל הכיכר האדומה קורצת לביקור של שלוש שעות וזה יכול לרענן אתכם גם אם הגעתם אחר הצהריים ליעד ולא מתחשק לכם ישר לעלות על עוד טיסת לילה ארוכה.
קראו את האותיות הקטנות
אחת הטעויות עליה אנחנו משלמים ביוקר היא שאנחנו לא קוראים כמו שצריך את האותיות הקטנות ומזמינים מהר מדי טיסות. שימו לב שהטיסה כוללת מזוודה! לאחרונה אפילו טרולי למטוס עולה כסף אם הוא מעל 8-10 קילו. אם אתם טסים עם פרטנרים, שימו לב שזה כולל הושבה. כל מה שלא הוספתם בהזמנה יעלה הרבה יותר כסף כשתגיעו לשדה התעופה ותתחרטו.
המלצות לדילים שבועיים של מסוף כרמלית כאן
ניפוץ מיתוסים בעולם הטיסות
הטיסות הכי זולות יוצאות בשעות הכי לא נוחות. באמצע שבוע ובשעה גרועה נטולת רכבות לנתב"ג. סביר שהן ימריאו או ינחתו באמצע הלילה, כך שיום טיול אחד בוודאות יהפך ללילה לבן. לפעמים הן זולות מאוד בגלל שהן לחופשה קצרצרה (יצא לי לראות פעם דיל ב-200 דולר לפראג של 48 שעות) או שהן לחופשה ארוכה מדי (נניח שבוע שלם ביעד בטן גב קטן כמו קוס)
הטיסות הכי זולות לא כוללות הרבה דברים: לעתים תדרשו להוסיף כסף עבור כבודה או צ'ק אין ולגלות את זה אחרי ההזמנה יעלה הרבה. כמו כן דמי הביטול או שינוי גבוהים מאוד. שימו לב שלפעמים המחיר הזול הוא רק לכיוון אחד, והחזרה תעלה פי 2-3. אז כן, יש טיסות זולות – אבל הן דורשות גמישות מקסימלית מצידכם או מזל מדהים.
חבילות נופש זולות יותר באמצע שבוע. זה אומר יותר ימי חופש מהעבודה, תעשו את החשבון מה יותר משתלם.
ועכשיו, לחלק הכי מעניין…
באיזה אתרים הכי טוב לחפש טיסות?
בגדול, אני אוהבת להתחיל את כל החיפושים שלי באתר של טרווליסט, שמרכז את כל סוגי החבילות ואת מרבית הטיסות. ככה אני יכולה להבין מתי יש טיסות לאיזה יעד ומה טווחי המחיר. טרווליסט גם מסמן חגים בלוח החיפוש שלו, כדי שתבינו את קפיצות המחירים.
אני תמיד מגיעה גם לסקשיין ההזמנה ובודקת אלו עלויות מתווספות – לפעמים לואו קוסט נראה זול אבל איך שאני מבקשת גם מזוודה המחיר משתווה למחיר של טיסת בחברה רגילה.
עוד אופציה חמודה בהמשך לטיפים שלי, זה החיפוש הגמיש: מכניסים תאריכים אפשריים והאתר מראה טיסות למגוון יעדים.
מנוע חיפוש נוסף ונוח הוא אליס, שמציג כמויות של טיסות לואו קוסט (עם מלא קונקשיינים) ומכיל את האופציה לבחור תאריכים ספציפיים וארבעה יעדים אפשריים בימים האלה כדי להשוות במחירים שלהם. זה מושלם לחופשות קצרות באירופה או ליעדים רחוקים ופופולריים כמו ניו יורק.
כשאני מתכננת יעדים ממש רחוקים (סין למשל) אני בודקת במומונדו momondo או דרך Google flights שיש בשניהם מאסה של טיסות. הרבה פעמים עירוב של טיסות בין לאומיות וטיסות פנים מייקר את העסק, ולכן אני עושה מספר חיתוכים: הגעה למדינת היעד ואז חיפוש נפרד לחיפוש בתוך המדינה. לפני ההזמנה אני בודקת באתר עצמו של חברת התעופה ובודקת מה זול יותר. למשל מומונדו מציג את המחיר לפני מיסי נמל או תוספות אחרות מה שמביא לגבייה נוספת במעמד החיוב.
ממליצה להעזר גם בבלוג הטיסות תותי של זואי לסרי לקבל הרבה מאוד טיפים בנוגע לחיפוש.
הנה כל המדינות שאני הייתי בהן, מוזמנים להקליק ולהגיע למדריכים שכתבתי
carmelit world1
הזמנתם יעד? כאן תלמדו איך להכין מפה בגוגל עם כל המקומות החשובים
הזמנת חבילות נופש וטיולים מאורגנים
מי שספונטני ורוצה לסגור חופשה קצרה באירופה, לא חייב לתכנן את זה שבועות מראש. במקרים כאלה חבילות נופש בטיסות צ'רטר עשויות להשתלם יותר מהזמנת טיסה ומלון בנפרד (פלוס חיסכון בזמן החיפוש וההזמנה). גם כאן אני מתחילה את החיפוש בטרווליסט כדי להבין אילו חבילות קיימות בזמן שאני רוצה ומה טווחי המחירים, אבל אני הולכת גם להשוות גם באתרים הישראליים הבאים:
ישראייר: ישראייר היחידה שמפעילה טיסות עצמאית והיא גם מוכרת חבילות מה שאמור להוזיל את המחירים כי אין עוד סוכנויות בדרך שגוזרות עליכם עמלה. יש להם גם טיסות שכר וגם טיסות רגילות (שעולות יותר אבל לרוב עם פחות שינויים).
אשת טורס: אשת טורס מתמחים בחבילות נופש ובטיולים מאורגנים. זו אחת מהחברות היותר ותיקות בשוק ויש לה יציאות מוצלחות במחירים לנופש ביוון, מלטה, הבלקן וטיולים מאורגנים באפריקה.
בליק: סוכנות טיולים שמפעילה גם את חברת קווי חופשה, עם מחירים הכי נמוכים שמצאתי בשוק ליוון וטורקיה ועם מחירים משתלמים מאוד גם לבוקרשט, בודפשט וברצלונה. בליק חוכרת טיסות מחברת "בלו בירד" היוונית (טיסות שכר).
השטיח המעופף: סוכנות טיולים עם אפליקציה חמודה בשם "בוא נעוף" שנפתחת רק בימי רביעי. מתמחים בחבילות למזרח אירופה וגיאורגיה ויש להם יציאות מעולות בטיסות ובחבילות לאירופה. לעיתים המחירים המעולים שלהם באים על חשבון מלונות עם 3-4 כוכבים.
הדקה התשעים: סוכנות טיולים עם מחירים טובים מאוד ליוון ומזרח אירופה.
חוליו: חוליו נותנת רק טיסות ורק בדקה התשעים, בלי מלון.
סקידיל: חבילות הסקי של סקי דיל הן לרוב משתלמות ונוחות וכוללות הכל: סקי פס, לינה, הסעות משדה התעופה וציוד. הרבה פעמים מצאתי מחירים זולים יותר במקומות אחרים ואז גיליתי באותיות הקטנות שאחד מהדברים חסרים. כמו כן אני ממש אוהבת את האופציה של חופשת סקי מקוצרת של סופ"ש, כמו שעשיתי באנגלברג (שוויץ) ובבנסקו.
הזמנת מלונות
אם אני לא מזמינה מלון בחבילה, לרוב אני בוחרת אותו ב-Booking בהתבסס על ביקורות והמיקום. חברות בבוקינג עוזרת בהזמנות הבאות שכן יש כל מיני הנחות והטבות. נניח, אתם יכולים להיכנס לבוקינג ולהזמין מהקישור הזה, לקבל 10% הנחה ואם תשהו במלון אני ארוויח 15 דולר! כמובן שאחרי שתזמינו תקבלו גם לינק כזה לשלוח לחברים שלכם.
אז איך אני נוסעת כל כך הרבה?
אני מתכננת מראש! גם אם אין לי הזמנה, גם אם עוד אין לי פרטנר: אני תמיד בודקת את לוח השנה כדי לגלות סופ"שים ארוכים כמו שבועות או יום העצמאות או לחלופין שומרת לי סופ"ש פנוי לגיחה אירופאית בחודשי יובש מחגים כמו נובמבר דצמבר. כמו כן – אני לא אומרת לא להזדמנויות וחוסכת עבור הטיולים (בעיקר נזהרת מאוד מקניות באינטרנט).
כמו כן, יש תקופות זולות יותר מאחרות: בחודש שאחרי פסח ואחרי החגים יש נפילות מחירים וגם ממש בתחילת ינואר אחרי שמסתיימות חגיגות השנה החדשה. לעומת זאת, לנסוע בשיא החגים בספטמבר, לנסוע בפסח או לכוון לשבוע האחרון של דצמבר מייקר מאוד את העלויות.
אז, לחיי החופשה הבאה שלכם!
אלופה !!
פוסט מעולה!! שומרת את הטיפים לחופשה הבאה
פוסט מעולה! טיפים ששווים לשמור.
התאהבתי בבלוג שלך רשמית. פוסט מעולה למישהי כמוני שנותנת לבעל להתעסק עם הטיסות לבד 😉
יה שמחה לשמוע 🙂 תודה קרן!
פוסט מעולה, השכלתי!
ממליץ גם להסתכל על וונדר שמאפשר לחפש טיסות על פי תקציב ובונה חבילות טיסה + מלון בלחיצת כפתור. http://www.wander.am