אני אוהבת את הודו ומוצאת שהיא מהמדינות היותר מיוחדות בהן טיילתי, אבל בגלל שמדובר ביעד שהוא קצת יותר מאתגר הנה כמה טיפים להודו שאני רוצה לחלוק אתכם. מוזמנים להקליק על הנושאים ולקפוץ ישירות אל הפסקה הרלוונטית:
מפת המחוזות של הודו ומוקדי העניין
טיסות ישירות להודו
יש 4 יעדים בהודו אליהן ישנה טיסה ישירה מישראל: טיסה לגואה של ארקיע, טיסה לקוצ'ין (במדינת קרלה) של ארקיע, טיסה לניו דלהי עם אייר אינדיה וטיסה למומבאי עם אל על. הטיסות לגואה וקוצ'ין התחילו לפעול בספטמבר 2019 פעמיים בשבוע, בעלות המתחילה מ-293 דולר לכיוון הכוללת מזוודה במשקל של 23 ק"ג ותיק יד במשקל של עד 7 ק"ג. בכתבה כאן פירטתי עוד על דרום הודו והיתרונות בטיסה הישירה אל היעדים בו, כך שלא תצטרכו טיסה או נסיעה ארוכה נוספת כדי להתחיל לטייל.
איך מוציאים ויזה להודו
ויזה להודו לשנה (90 ימים של שהייה רצופה) ניתן להוציא החל ממרץ 2019 גם באינטרנט, בלי צורך למסור את הוויזה לש.מ אשרות או לשגרירות כמו שהיה צריך בעבר. את הכל אפשר לעשות כיום מהבית, בלי להתאמץ ובלי להפקיד את הדרכון. הויזה תקפה לכניסות דרך נמלי תעופה וים בלבד.
ניתן להפקיד את הדרכון לש.מ אשרות ולקבל ויזה לשנה בהודו עם שהייה רצופה של 180 ימים במדינה התקפה גם לכניסות קרקעיות
ויזה אלקטרונית להודו לשנה
אתר visa2.co.il הוא אתר נוח לשימוש דרכו מגישים בקשה לוויזה לעד שנה בהודו, ללא צורך במסירת הדרכון. הטיפול בבקשה לוקח יומיים שלושה בדרך כלל ואם הבקשה לא מאושרת, לא משלמים. את הוויזה האלקטרונית מדפיסים (לא מספיק להציג בטלפון) ומגיעים איתה לשדה התעופה. מרגע הנחיתה בהודו הויזה תהיה תקפה לשנה מהרגע שמוציאים אותה לשהייה רצופה של 90 יום בהודו, ומאשרת כניסות לא מוגבלות למדינה. ניתן להוציא את ויזה אלקטרונית בטווח של בין 5 ימים לפני מועד הטיסה ועד 120 ימים לפני מועד הטיסה.
הפרטים שאותם אתם צריכים להכין מראש:
- תמונה טובה של הדרכון, רצוי שצילמתם בפלאפון אבל ללא פלאש
- תמונת סלפי שלכם על רקע לבן
- עיר וארץ הלידה של שני ההורים
- במידה ובעבר הייתה לכם ויזה להודו, הכינו את מספר הויזה, תאריך ההוצאה ומקום ההוצאה שלה
- כמו כן תדרשו לפרט את המדינות בהן ביקרתם בעשור האחרון, לכתוב את דרגתכם הצבאית ופרטים על השירות, לציין עיסוק, כתובת ולהצהיר שאין לכם חברים בפקיסטן.
כנסו לאתר הזה של visa2 והתחילו למלא את הטפסים בעברית. התשלום על הוויזה עומד על 400 שקלים ותוך כדי תהליך המילוי ניתן להתייעץ בצ'ט באתר עם נציג. יש אפשרות לשלם 420 שקלים בשביל למלא את הטפסים טלפונית עם נציג.
אם אתם מתכננים טיול ארוך בהודו, אין ברירה אלא לעבור דרך ש.מ אשרות עם דרכון ותמונת פספורט ולהוציא את הוויזה דרכם.
התחילו במילוי הטפסים באנגלית באתר, שלחו אותם ואז הגישו את הדרכון בנציגות ש.מ אשרות הקרובה לביתכם (יש בירושלים, בחיפה ובתל אביב). הדרכון אמור לחזור תוך כמה ימים ובתוכו תודבק הוויזה.
איזה חיסונים צריך לעשות לקראת הודו
טיפוס הבטן תקבלו בכל מקרה, אלא אם יש לכם כבר חיסון בתוקף. כדורי מלריה תקבלו במידה ואתם נוסעים לדרום הודו. לי כבר יש חיסון כלבת, אבל אם אתם רוצים להתחסן דעו לכם שזה הליך ארוך יותר מאשר חיסונים אחרים ונדרש להתחיל עם זה חודשיים לפני הנסיעה.
בקרו במרפאת המטיילים (ואל תשכחו להביא אתכם פנקס חיסונים) והתייעצו עם הרופא/ה. אני מציעה לא לוותר על זה כדי לנסוע בראש שקט ובריא.
מה הכי חשוב להביא להודו
נכון שאפשר לקנות את הכל בהודו ובזול, אבל עדיין נעים יותר להגיע מוכנים. קחו איתכם כמה גלילי נייר טואלט להתחלה, מגבונים לחים (רצוי מתכלים) ואלכו-ג'ל לניקוי הידיים. השקעים בהודו לא תמיד עובדים ולפעמים יש זרם חשמל טוב רק באחד מהשקעים בחדר. בשביל לפתור את זה הבאנו מטען מפוצל שאפשר להטעין בו זמנית שני פלאפונים או סוללה ניידת.
מגבת היא חיונית גם כן, בגלל שחלק מהגסט האוסים לא נותנים כזאת או שמקבלים אחת גרועה. מתכננים טרקים? קחו אתכם כלור לטיהור המים ואל תאמינו להודים שהמים טובים לשתייה בשום מצב. הם אולי טובים לשתייה להודים, אבל ההרכב המינרלי שלהם שונה ממה שאנחנו רגילים וזה בטוח יגרום בלגנים בבטן.
תרופות הן קריטיות: הביאו לכם כדורים נגד כאבי ראש ובטן, כדורים נגד גובה אם אתם מגיעים ללאדאק, מלרון במידה ואתם באזורי סכנת מלריה, שפתון נגד יובש, פניסטיל נגד עקיצות וכוויות וכמובן קרם הגנה מהשמש.
תרמיל מוצ'ילה ולא מזוודה: נכון שכיף יותר עם מזוודה, אבל הודו היא לא בדיוק המקום המתאים לגרור אחריכם טרולי עמוס בשל דרכיה המשובשות, ריבוי המדרגות וגסט האוסים נטולי מעליות. הביאו עמכם תרמיל של 65 ליטרים, רצוי עם מערכת תמיכה טובה לגב וכן תרמיל קטן נוח (זה גם תוכלו לקנות שם בזול).
מה לא צריך להביא להודו?
ספרים בעברית קל למצוא ולהחליף במוקדי הישראלים, אז לא צריך להגרר עם יותר מאחד שניים בתיק. מזרוני יוגה פשוטים עולים שם בסביבות 15 שקלים, לכן אם אתם לא מגיעים לקורס ארוך מאוד עדיף לקנות שם ולהשאיר אותם. יש מוצרי הימאליה בזול מאוד בכל הקשור בשמפו וסבונים, אז חבל לסחוב מהבית. אל תגזימו עם בגדים, במילא תמצאו שם כל מה שיחסר לכם, כולל בגדי טיולים חמים.
טיפ התחבורה הגדול – הפקקים של הודו
אחד הדברים שהכי הפתיעו אותי בהודו היו הפקקים והיקפם. הודו בקריסה תחבורתית וכאוס תשתיות מטורף, מה שמשפיע על התייר ביכולת ההתקדמות שלו במרחב ומונע ממנו לעיתים לממש את כל התוכניות שלו. הודו פקוקה מאוד, בעיקר בסופי שבוע וזה שיקול דרמטי בתכנון הנסיעה שלכם שם. ימי מעבר בין יעדים הם ימים קשים וארוכים, לכן אי אפשר להספיק שם הרבה יעדים בזמן קצר. שקלו לשלב גם טיסות במקום נסיעות לילה שלא נגמרות.
התיירים הכי נפוצים בהודו מגיעים מהודו עצמה, והם מגיעים בהמוניהם ועם רכבים פרטיים. לכן, סופי שבוע בהודו באתרי התיירות עמוסים יותר ופקוקים מאוד. יש לכם נסיעה חשובה? בררו היטב עם המקומיים והסוכנים מתי כדאי לצאת לדרך ותגזרו על זה עוד חצי שעה לפחות לפני זה. בחרו גסט האוסים קרובים למרכז העניינים או שתקחו בחשבון הליכה ממושכת אליהם, כי הרבה פעמים התנועה עומדת וההתקדמות של הולך הרגל זהה לזו של הריקשה או המונית.
דרך נוספת להמנע מפקקים היא לצאת מאוד מוקדם, כי הודו יחסית מתעוררת מאוחר והעומס מתחיל לקראת תשע בבוקר. כמו כן, אל תאמינו לנהגי מוניות או ריקשה שמבקשים תשלום נוסף על הזמן שהעבירו איתכם בפקקים, כי הם יודעים ומכירים היטב את העומסים באזור שלהם לפי ימים ושעות ולרוב הם רק עושים הצגה שהם מופתעים מהפקק.
מלבד הסופ"שים מועדי הפורענות, דעו לכם שחודש יוני בכללותו הוא חודש עמוס בתיירות פנים כי הרבה מההודים בסוג של חופש כמו סוף אוגוסט אצלנו, לכן אזור הצפון (שזו העונה שלו) יהיה שוקק במיוחד. ב-2 באוקטובר, יום הולדתו של גנדי יש גם חג ויום חופש בהודו. ב-15 באוגוסט הם חוגגים את יום העצמאות ובסוף פברואר תזכו להקלע לפסטיבל ההולי הצבעוני שמתרחש ברחבי הודו.
איך קונים סים בהודו
נכון שכולם ימליצו לכם להתנתק בהודו וליהנות מהשקט, אבל אני לגמרי מבינה את הצורך באינטרנט זמין. כדי לקנות סים צריך לפעמים להביא תמונת פספורט ולהרשם בצורה מסודרת באחת מחנויות Vodafone הנפוצות במדינה. ההמתנה בחנויות יכולה לקחת עד שלוש שעות (ההודים איטיים למדי). שימו לב שאתם לא נותנים להם להתעסק לבד עם הסים המקורי שלכם ובדקו היטב שאתם מצליחים להכנס לאפליקציות ישראליות ולטעון כתבות ופיצ'רים כשאתם בחיבור על הסים החדש. בכל מקרה, יש הרבה מאוד אינטרנט חופשי בהודו גם מבלי לטרוח על סים אישי.
מפת המחוזות של הודו ומוקדי העניין
כאן סימנתי בטורקיז את המחוזות המעניינים לטיול. אבל פה בלינק כתבתי מדריך מקיף על כל המדינות בהודו ומוקדי העניין בהן, כולל זמני הטיולים המתאימים.
India map
כרמל, זה פוסט מעולה להדיוטות כמוני. תודה רבה
אחלה של פוסט עם מידע שימושי
אני השתמשתי באתר https://visa-india.co.il על מנת להוציא ויזה להודו והייתי ממש מרוצה. ממליץ
הוצאתי ויזה להודו דרך האתר של מטיילים בהודו שהמלצת עליו ואכן ההליך היה מהיר, בעברית עם נציג שליווה אותי בסבלנות ואדיבות עד לקבלת הויזה.
ממליץ בחום!
שמחה לשמוע! תהנה בטיול 🙂
שלום
האם יש בית חבד ברישיקש ודרמסלה? תודה
הי אמנון, יש שלושה בתי חבד בבגסו ודרמקוט (כמה זרמים שונים) וברישקש יש גם בית חבד אבל פעיל בין אוקטובר לאפריל. שווה לבדוק גם באתר שלהם לעדכונים נוספים
אני חייב לציין שהוצאתי ויזה להודו אלקטרונית להודו בעבר מהאתר של מטיילים בהודו והייתי ממש מרוצה, ראיתי שכעת גם אפשרי להנפיק דרכם ויזה רגילה להודו ועשיתי זאת, אז רציתי להממליץ על השירות הנפלא שלהם! החבר'ה הנפלאים שם מאוד מקצועיים. בויזה רגילה מילוי בקשת הויזה בעברית, ויש להם נציג שעוזר בכל שאלה, שליח שלהם מגיע עד הבית לאסוף את הדרכון. הם עדכנו אותי בכל ההליך. והחזירו לי את הדרכון עד פתח הבית עם השליח שלהם. ככה חסכתי יומיים של טרטורים, חסכתי הגעה פיזית פעמיים לש.מ. אשרות בתל אביב, וזמן נסיעות. ממליץ! ממליץ! ממליץ! זה האתר שלהם, ושוב ממליץ ושווה כל שקל. https://www.metailim-hodu.co.il/