הירדן ההררי: טיול מים מעגלי וירוק שכיף לעשות כל השנה
תגובה אחת
השארת תגובה
הירדן ההררי הוא טיול נעים לעשות בכל ימי השנה: בחורף יש כאן פריחה משגעת במשך ארבעה חודשים, באביב עדיין ירוק ובקיץ ובסתיו כיף לטבול במים הקפואים בכל רגע נתון (אם כי הטיול יכול להיות מעט חם מדי). המסלול המעגלי לוקח שלוש שעות והוא קל להליכה גם עבור ילדים, מה שעושה אותו לטיול שווה במיוחד. ב-2020 בזכות חורף רציני וגשום הזרימה בירדן חזקה בטירוף ובריכות המים לצד הנהר מלאות במים נקיים ונעימים.
המסלול הקווי לוקח יום שלם ודורש שני רכבים או הקפצה. עשיתי אותו עם עידן ואורי בשבילים ואפרט עליו אחרי המסלול המעגלי.
השם הירדן ההררי מתייחס לחלק השוצף ביותר של הירדן, העובר בין הרים בנתיב פתלתל וסוער כל ימות השנה (ובעיקר אחרי חורפים גשומים). לצד הירדן ישנן אזורי טבילה מוסדרים בבריכות מלאכותיות, שימו לב שהקטע הזה של הירדן מסוכן לשחייה מאוד ולכן עדיף להשאר בבריכות בלבד.
אחרי הליכה של כעשר דקות מהרכבים תגיעו לכאן ובשביל להמשיך במסלול השחור שימו לב לשער המסומן בשחור, כאן מתחיל המסלול המעגלי.
אם הגעתם בחורף או באביב, ממליצה לצאת למסלול השחור ולהמשיך בו במשך שלושה קילומטר. המסלול יתחיל לעלות כלפי מעלה עד לתצפית מקסימה אל הירדן. מפה תראו פיצול שבילים – קחו את המסלול האדום וחזרו לנקודת ההתחלה דרך שביל עפר (ג'יפים עוברים שם). כשמגיע הסכר המסלול חוזר להיות שחור וייקח אתכם בחזרה לרכבים, רק הפעם מהצד השני של אזור הטבילה.
כדי להגיע לאגם עשינו עיקוף קטן מהמסלול השחור דרך שביל עפר, אחרי השער המצולם.
פרטים נוספים על המסלול ניתן למצוא באתר של החברה להגנת הטבע כאן.
את המסלול הזה עושים עם שני רכבים או הקפצה, והוא ארוך יותר מהמעגלי ולוקח יום שלם של הליכה. היתרון: יש הרבה יותר פעמים שמגיעים אל הירדן לטבילה, בנקודות שאי אפשר להגיע אליהן עם הרכב, כך שסביר שיהיו נטולות אנשים ו"זולות" של נופשים. מבחינת המסלול – צריך לעקוב אחרי הסימון השחור ממצד עתרת ועד לחניון מתחת ליישוב כרכום (מפה בהמשך).
את הרכב הראשון השאירו ליד מצד עתרת ואת הרכב השני השאירו מתחת ליישוב כרכום, בחניון עפר מאולתר מול הירדן, זו הנקודה ששימו בוויז. אם אתם חרוצים השאירו את הרכב בישוב כרכום וטפסו בסוף המסלול את העלייה הזאת שתחטב היטב את הישבן ותגרום לכם לשכוח שטבלתם בירדן עשרים דקות לפני שהתחלתם אותה.
אני עשיתי את הטיול הזה במאי 2020 עם קבוצה של אורי ועידן בשבילים New age Trekking שאירגנו הסעה מהמרכז (שיצאה בחמש בבוקר! מה לא עושים כדי לברוח מהחום הכבד) והדרכה. המסלול כלל שלוש עצירות מרעננות לטבילה והרבה אנשים טובים. איזה כיף שנגמרה הקורונה ואפשר לחזור לטבע.
הקליקו על הלינק לקבלת מפה אינטראקטיבית.
על מערת הקולונל שמעתי בטיול הסנפלינג הכי אקסטרימי שעשיתי, בנחל רחף. שם סיפרו לי על מערת מלח חשוכה בדרום ים המלח שגולשים בתוכה 70 מטר ואז עוד מטיילים בפנים. קודם
נחל עמוד הוא אחד מהטיולים הכי מוכרים ואהובים בצפון ובשל אורכו הרב אפשר לעשות בו המון סוגי מסלולים באורכים משתנים, אם כי החלק העליון שלו הוא המטויל ביותר. אני תמיד
נחל עוג'ה הוא אחד המסלולים המוכרים בשטחי השומרון, בעיקר בזכות מגלשת העוג'ה בסופו ונווה המדבר השווה של עין עוג'ה. בהיעדר אפשרויות חו"ל אמיתיות כיאה למרץ 2021, חציתי בפעם השלישית השנה
בתור מטיילת שמפרסמת בקביעות את הטיולים שלי ברשתות החברתיות, אני לא זוכרת מתי פרסום שלי זכה לכל כך הרבה הדים כמו אלבום התמונות מנחל מכוך. התגובות היו נלהבות בטירוף וגם
שווה ביותר, יעיל ומועיל, כל הכבוד