נחל יגור מספק חצי יום הליכה לפחות עם הרבה נוף ואתגר, ברמה גבוהה יחסית למה שהכרמל מציע והטיפוסים פה יזכירו לכם אפילו מסלולים של המדבר הישראלי. בפוסט הבא יש לי שתי הצעות לטיולים מעגליים, ושניהם יפים באותה המידה. הטיול המעגלי משלב גם הליכה בוואדי מוצל וטחוב וגם שבילים עם נוף נהדר אל עמק יזרעאל ואפילו הרבה פריחה של כלניות, רקפות ושקדיות בעונה.
הקטע הראשי והיפה ביותר שלו, נחל אשדות יגור, אינו מתאים לילדים קטנים (וגם בעלי כלבים גדולים יתקשו פה) שכן יש הרבה מאוד טיפוסים ויתדות (דרגיות) לעבור- אבל הוא מושלם למי שאוהבים קצת אתגרים ובולדרים. שני הטיולים מעגליים ואפשר לבחור אם להתחיל בטיפוס של נחל יגור ולרדת דרך ההר או דווקא ההפך – קודם לטפס בהר ואז לרדת דרך ערוץ נחל יגור. עשיתי את שתי האופציות, האמת שהעדפתי לטפס קודם את הנחל.
נחל יגור ושביל היערן - מסלול ראשון
טיול מעגלי
7 קילומטר
5 שעות הליכה
פחות מתאים לילדים
נקודת ההתחלה - חניון הבריכה של קיבוץ יגור
נקודת ההתחלה מסומנת מאוד בבירור: שימו בוויז הבריכה של קיבוץ יגור ותחנו אחרי שתעברו את חוות הרכיבה והכניסה לבריכה. ישנו שלט גדול עם סימון של שביל ישראל והשם נחל יגור, מכאן מתחיל ומסתיים המסלול. בתחילת פברואר היו המון כלניות סגולות מקסימות ואפילו התחלה של 4 שקדיות! איזה כיף.
נחל יגור - אשדות יגור
מייד אחרי הכניסה לשביל תראו שני סימונים: שביל ישראל ושביל אדום. עם השביל האדום אנחנו הולכים להמשיך הרבה מאוד זמן – עד לפיצול עם השביל הירוק עוד שעתיים.
מתחילים בעלייה של כמה דקות (מייד נפרש נוף נהדר על העמק), עוברים על פני צומת עם שביל כחול ונשארים עם האדום. אחרי זמן קצר ישנה ירידה מההר אל תחילת הנחל, שם תראו שלט ברור עם סימון אדום לשביל של נחל יגור או צומת לשביל המסומן בשחור שנקרא שביל הדרוזים. ניקח את האדום במעלה הוואדי.
השם אשדות יגור הוא על שם המפלים הרבים שיש בנחל הזה, וכאן תדרשו להרבה מאוד טיפוסים (חלק אפילו עם יתדות) במפלים מכוסי טחב. הנחל הזה נעים גם בחודשי האביב המתקדמים כי כמעט ולא נכנסת פה שמש. הטיפוס ממשיך כשלושה קילומטרים ורק שתתחילו לראות מכוניות ישנות שהושלכו לשם לא ברור איך, תוכלו לדעת שסיום העלייה מתקרב.
שימו לב: אם היה גשם בסמיכות לטיול ייתכן והסלעים יהיו חלקים וסביר שהגבים יהיו מלאים. נא להזהר ולעלות בתשומת לב.
עוד המלצות לטיולים באזור הכרמל שכתבתי עליהם:
שביל היערן - דרך נוף נהדרת
נחל יגור מסתיים בדרך נוף כרמל החוצה אותו, מסלול עפר שגם רכבים יכולים לנסוע בו וכאן תראו בבירור שלט של כניסה למסלול, למרות שנקודת הפיצול אל שביל היערן מתרחשת טיפה לפני כן, בסימון הירוק. אחרי טיפוס קל תתחילו לטייל בשביל נוח על גב ההר עם נוף מקסים אל העמק וההר. בערך אחרי קילומטר של הליכה רציפה יתחיל סוג של שביל נחש וירידה בחזרה אל קיבוץ יגור, בסימון ברור מאוד.
שימו לב שהשביל מסתיים בקטע קצר המסומן בשחור שמתחלף לקטע כחול קצר – עד שתחזרו לנקודה ממנה התחלתם לטפס את נחל יגור. מבחינת אורייטציה הקיבוץ כל הזמן יהיה מולכם כך שלא קשה להתמצא, אבל עמוד ענן יוכל לעזור פה גם.
עוד פרטים אפשר למצוא על המסלול הזה בתיאור המלא של אתר טיולי.
מפת המסלול נחל יגור ושביל היערן
מסלול שני לנחל יגור - שביל ישראל ואשדות יגור
טיול מעגלי
9 קילומטר
5-6 שעות הליכה
פחות מתאים לילדים
אפשרות למסלול מעגלי נוספת היא דרך הסימון של שביל ישראל, שנמצא מהצד השני של ערוץ נחל יגור.
נקודת ההתחלה זהה (הבריכה של קיבוץ יגור), רק שהפעם בצומת הראשון שתראו במסלול – צריך להמשיך שמאלה אל הסימון של שביל ישראל. הדרך מובילה במסלול המסומן גם בשלושת הצבעים של שביל ישראל וגם בכחול וזו עלייה רצינית בשביל נוח להליכה, שתיקח בערך שעה ורבע או שעתיים עם מנוחה בדרך.
העלייה מסיימת במפגש עם שביל עפר רחב, דרך נוף כרמל. קחו שמאלה ולכו שני קילומטרים קלים במישור עד שתגיעו לשלט הכניסה אל נחל יגור. מכאן מתחילים לרדת את כל השביל המסומן באדום, המסתיים בעליה קטנה ושוב ירידה עד החזרה לרכבים.
אפשר גם לעלות קודם את נחל יגור והמפלים שלו, לפנות בסוף ימינה אל דרך שביל כרמל ואחרי שני קילומטרים לרדת בשביל ישראל בחזרה לרכבים. רק שימו לב שקצת יהיה לכם יותר קשה למצוא את הכניסה למסלול של שביל ישראל, אז שווה להציץ באפליקציית עמוד ענן אם אתם לא מוצאים את הסימון.
המסלול לוקח 4-5 שעות וגם הוא מתאים למטיבי לכת.
טיולים נוספים בארץ
אל ארץ הבולענים בים המלח: סיור בצבעים ונופים מטריפים
הערה חשובה: קיבלתי בינואר 2023 מכתב התרעה ממועצה אזורית מגילות ים המלח בו נאמר שהכניסה לאזור הבולענים אסורה בהחלט וכל פעילות שם מהווה סכנה לשלום הציבור. סיור אל הבולענים
סנפלינג במערת מלח: אקסטרים במערת הקולונל
על מערת הקולונל שמעתי בטיול הסנפלינג הכי אקסטרימי שעשיתי, בנחל רחף. שם סיפרו לי על מערת מלח חשוכה בדרום ים המלח שגולשים בתוכה 70 מטר ואז עוד מטיילים בפנים. קודם
נחל עמוד עליון עם טוויסט: כיף בקיץ וגם בחורף
נחל עמוד הוא אחד מהטיולים הכי מוכרים ואהובים בצפון ובשל אורכו הרב אפשר לעשות בו המון סוגי מסלולים באורכים משתנים, אם כי החלק העליון שלו הוא המטויל ביותר. אני תמיד
נחל עוג'ה: אירוסים, נופים מטריפים ונווה מדבר שווה בשומרון
נחל עוג'ה הוא אחד המסלולים המוכרים בשטחי השומרון, בעיקר בזכות מגלשת העוג'ה בסופו ונווה המדבר השווה של עין עוג'ה. בהיעדר אפשרויות חו"ל אמיתיות כיאה למרץ 2021, חציתי בפעם השלישית השנה
נחל מכוך באביב: כשמדבר יהודה מתחפש לשוויץ
בתור מטיילת שמפרסמת בקביעות את הטיולים שלי ברשתות החברתיות, אני לא זוכרת מתי פרסום שלי זכה לכל כך הרבה הדים כמו אלבום התמונות מנחל מכוך. התגובות היו נלהבות בטירוף וגם
פששש…איזה יופי ואיזה מטיבת לכת את…הלוואי עלי!
איזה טיול שווה! כבר הרבה זמן מחפשת טיול מעגלי נחמד באזור הזה.. שומרת לי לאחרי הגשמים 🙂
תודה על התיאור! האם מתאים לימים אלו של אוגוסט? והאם מתאים לילד בן 4.5 מטיב לכת ומנוסה?
הי בת שבע, עניתי לך גם במייל – עקרונית המסלול מוצל אז אם תבואו מוקדם בבוקר או לקראת שקיעה יכול להיות בסדר. מה שכן – לא בטוחה שהטיפוסים יתאימו לילד קטן, זה ממש תלוי בכם 🙂
עדינו עם בנינו בן ה 4, ו היה מצויין. מה שכן, עזרנו לו ברוב הטיפוסים (הילדים היותר גדולים שלנו עזרו למען הדיוק)
איזה כיף לשמוע!