דובאי היא ללא ספק היעד הכי נוצץ ומפואר שיצא לי לטייל בו והייתה עבורי חופשה נהדרת וגיחה הכרחית לחו"ל אחרי אחרי שנה וחודשיים של יובש טיולים שהקורונה כפתה עלי. העיר הזו בתנופת בנייה מטורפת ובלתי פוסקת, מציעה אינספור פינוקים, בילויים יוקרתיים, אטרקציות ודרכים לבזבז את כספיכם. אבל, אם בוויאטנם אכלתי אוכל ויאטנמי, בברצלונה שמעתי ספרדית ובקירגיזסטן פגשתי רק נותני שירות קירגיזים – בדובאי אין לי מושג מי התושבים המקומיים, מה מאפיין את המטבח ולא שמעתי ערבית.
היא היעד הכי פחות אותנטי שנתקלתי בו (ואיחוד האמירויות היא המדינה ה-42 בה ביקרתי). הרגשתי כאן כהולכת בתוך דיסנילנד ענקי למבוגרים, עתיר אפשרויות זוהרות ומראות עוצרי נשימה, אך גם בעיר ללא אופי אמיתי או אפילו מטבח מקומי ייחודי. פגשנו בטיול אך ורק עובדים זרים משלל מדינות ושמענו רק אנגלית והינדי. זה יעד יחסית יקר כי הוא כולו סביב אטרקציות ודורש התניידות אך רק במוניות או רכב שכור, מחירי האלכוהול גבוהים וגם המסעדות יקרות מהארץ אם לא אוכלים ברשתות מזון מהיר.
אז איך נערכים לטיול בדובאי בימי קורונה ומה עושהתחלה יש מידע כללי, פירוט האטרקציות השוות שלה הכנות לנסיעה בימי קורונה וכמובן טיפים.
קצת מידע על דובאי ואיחוד האמירויות
דובאי היא עיר הבירה של אמירות דובאי, אחת משבע האמירויות תחת מדינת איחוד האמירויות עימה ישראל עשתה הסכם שלום בשנת 2020. אבו דאבי היא הבירה של המדינה ונמצאת במרחק נסיעה של שעה וחצי דרומה מדובאי אך המעבר בין האמירויות דורש הצגת בדיקות קורונה והמדיניות אודות הבידודים משתנה (שווה לבדוק כשתהיו שם). לכל אחת מהאמירויות מערכת חוקים מעט שונה, כאשר הליברלית והמקלה מכולן היא דובאי בה מותר להגיש אלכוהול בפאבים ותיירות יכולות להתלבש חשוף ללא חשש. למרות השמועות העיקשות, תיירים הומואים או זוגות לא נשואים יכולים לישון באותו החדר אם כי אכן תדרשו להמנע מהבעת חיבה ומגע בפומבי.
שיעור המתחסנים במדינה גבוה מאוד ושמירת הנחיות הקורונה מופתית. תידרשו לעטות מסיכות במרחב הציבורי ולשמור על מרחק בחלק מהחנויות, בכל מקום ישמחו לחלק לכם מסיכות וג'ל חיטוי, נותני השירותים עוטים מסיכות וכפפות והכל נקי בצורה מעוררת השתאות.
באיחוד האמירויות ישנם כמיליון אזרחים עתירי זכויות ועוד 8 מיליון עובדים זרים ותושבים ארעיים שאם יאבדו את עבודתם יגורשו מהמדינה. הכל כתוב באנגלית ובערבית, כולם מדברים מצוין אנגלית ומערכות הסליקה עובדות שעות נוספות.
מה עושים בדובאי? רשימת האטרקציות והמקומות שאתם חייבים לראות
הבורג' ח'ליפה וקניון דובאי
ההייטלייט של הטיול מבחינתי היה לראות את הבורג' ח'ליפה מכל פינה בעיר וכמובן לצפות ממנו אל הנוף מגובה פסיכי. הבורג', מגדל בערבית, הוא המגדל, הבניין והמבנה הכי גבוה בעולם והוא פי 2 ויותר מכמעט כל גורד שחקים אחר בקו הרקיע של דובאי. הוא מתנשא לגובה של 163 קומות ו-828 מטרים, כשנחנך ב-2010 הבניין עקף את מגדל טאיפיי 101 (בו ביקרתי!) בתואר הזה וטרם נבנה מגדל אחר שיאיים עליו או ייקח ממנו את הבכורה והשיאים.
מדובר במבנה יפהפה ומרשים שהוא חלק ממתחם גדול הכולל גם את המזרקות של דובאי וקניון דובאי. בואו למתחם אחרי שש בערב כדי לראות את הופעת המזרקות אחת לחצי שעה (לאס ווגאס על סטרואידים). לתצפית מקומה 125 של המגדל רצוי להזמין כרטיסים מראש כדי לחסוך תורים. אני עליתי עליו ממש עם הפתיחה בעשר בבוקר כשהיה ריק, אבל רבים ממליצים להגיע בשקיעה ולהנות גם מהאורות בלילה, רק שאז עמוס יותר.
הכניסה עולה 150 דירהאם (דירהאם אחד הוא 0.9 שקל) לקומה 124-125 וניתן להזמין ב-225 דירהאם גם גם ביקור באקווריום העצום בתוך קניון דובאי. כמובן שתוכלו לשדרג ובמחיר של 379 דירהאם לעלות לקומה 148 לתצפית באמת מאוד גבוהה. אפשר להזמין דרך האתר הרשמי של הבורג' חליפה או דרך סוכנים, אני הזמנתי דרך סוכנות הטיולים "סלאם דובאי" של אלכס סופינסקי פשוט בהתכתבות בוואטסאפ.
האקווריום של דובאי מוגזם בדרכו כמובן, עם עשרות כרישים, להקות דגים ענקיים ומנטה ריי ששוחים להם בלב הקניון לצד הקונים. הביקור בתוך מתחם האקווריום וכלובי החיות בו יותר מתאים לילדים ולא חובה בעיני כי היופי הוא במילא מבחוץ. יש גם אקווריום מוגזם בפארק המים של האטלנטיס, אבל לא יצא לי לראות.
תצפית נוספת מפורסמת בדובאי היא ממגדל הפריים, מסגרת עצומה בגובה 150 מטר ממנה אפשר ללמוד על העבר והעתיד של דובאי, בעלות 50 דירהאם לכניסה. אני ויתרתי מקוצר הזמן.
Safari desert Dubai - דיונות החול של דובאי
האטרקציה הזאת היא הדבר הכי קרוב לטבע שיהיה לכם בחופשה בדובאי, וטעימה מהמדבר האמירותי המרהיב שלהם. זו אטרקציה תיירותית מאוד עם תחנות מוגדרות ואירוח בדואי בסופו, אבל בשביל השעה שתדהרו עם הג'יפים על דיונות החול האינסופיות – זה יהיה שווה את זה.
הטיול לוקח בערך שש שעות וכולל איסוף מהמלון. לאחר נסיעה למדבר תגיעו אל מתחם בו אפשר לשלם עוד בשביל סיבוב על טרקטורונים, רכבי באגי או אופנועים. כאן גם תוכלו לרכוש כאפיה או גלבייה ולהצטלם בלבוש מסורתי. אחרי ההפסקה הזו מתחיל הכיף האמיתי: נסיעת ג'יפים משוגעת על הדיונות שתגרום לבטן שלכם להתהפך (או ממש להנות, תלוי כמה אתם אוהבים רכבות הרים). במהלך הנסיעה תעצרו לתמונות מהממות אל האופק הכתום ולקפוץ בין הדיונות המהממות.
לקראת סיום ישנה תחנה נוספת של רכיבה קצרה על גמלים, מה שגרם לי להרגיש כמו תיירת של תגלית. לסיום הובלנו אל ארוחה בדואית עם הופעות "אותנטיות" של רקדנית בטן ואמן אש. אפילו היו נשים שהציעו לצייר עלינו חינה ונרגילות בתשלום נוסף, למקרה וחשקנו בתחושת הטיילת באילת של 2003. התפריט כלל חומוס, שווארמה, קבבים, סלט טאבולה ושאר מאכלים מוכרים שהכינו עובדים זרים מהפיליפינים. אלכוהול או נרגילה בתשלום נפרד (ומופקע).
עלות הספארי לאדם היא בסביבות 175 שקלים, תלוי כמה אנשים אתם בג'יפ. ניתן להזמין את הסיור דרך המלון או מגוון סוכנים, אני בחרתי לסגור אותו עם אלכס סופינסקי והנהג שלנו פשוט סימס לי את שעת האיסוף מהלובי.
גלובל ווילג' - Global Village
מה קורה כשהטאג' מאהל, מגדל פיזה, הבורג' חליפה, ביג בן ופסל החירות נפגשים במקום אחד שהוא לא לאס ווגאס? התשובה היא – הגלובל ווילג' של דובאי. זהו מתחם עצום הכולל גם פארק שעשועים, גם עשרות מתחמים קטנים המייצגים מדינות שונות וגם כמויות של מסעדות ודוכני מזון משלל מקומות בעולם. הכניסה לכאן תמיד בשעות אחר הצהריים ורק חצי שנה, בין אוקטובר לסוף אפריל.
בכל מתחם של מדינה ניתן למצוא גם דוכני מזון מקומי וגם הצעות לשופינג מקומי: למשל ריבות איראניות, גלביות מכווית, כוסות קפה מטורקיה או שייק פירות תאילנדי. כמובן שהמתחמים מקושטים להפליא בסממני המדינה ומושקעים מאוד והמוכרים שם יהיו כולם אזרחי המדינות עצמן. כך למשל יצא לנו לקנות בורקה מהמתחם הטורקי, לדבר עם פלסטיני מבית לחם, לטעום חמוצים מאיראן ולהתלהב משוק תאילנדי צף (כן, הם הביאו סירות שיצופו על תעלת מים מלאכותית ענקית).
הכניסה בעלות סמלית של 15 דירהאם ואין צורך לרכוש כרטיסים מראש, רצוי להקדיש לכאן ערב ארוך ולבוא בנעליים נוחות.
העיר העתיקה של דובאי - רובע בסטקיה ושוק הזהב
רובע הבסטקיה הוא שחזור של כפר דייגים מדובאי העתיקה, אך דבר פה לא עתיק. מדובר בסט שלם של בניינים שנבנו במטרה להזכיר את סגנון הבנייה בתחילת המאה הקודמת, כדי שתרגישו שאתם הולכים בסמטאות וינטאג' תוך כדי הקניות. יש כאן המון חנויות מזכרות ובתי קפה והצצה נעימה אחת לכמה דקות אל הים. מוזיאון דובאי נמצא כאן אך היה סגור ולכן די מהר לקחנו סירת עץ בעלות של דירהאם יחיד אל הצד השני של התעלה- שם הרגשתי לראשונה את דובאי האמיתית.
צפונית לבסטקיה, מהצד השני של התעלה, נמצאים שוק הזהב ושוק התבלינים וכן המון חנויות מסחר בה המקומיים והעובדים הזרים רוכשים, כך שתזכו מדי פעם להבלחות תזכורת שאתם באמת במדינה ערבית במזרח התיכון ואפילו תשמעו שירת מואזין. בשוק הזהב מרוכזות כשלושים חנויות המוכרות תכשיטי זהב בשלל גדלים ומחירים. לפי גוגל, בכל רגע נתון יש שם 10 טון של זהב יצוק והמחירים שלו יחסית זולים שכן אין עליהם מס, אבל אני העדפתי רק להנות מהצילומים הנוצצים כאן ולא לרכוש כלום.
הפאלם, בורג' אל ערב והמרינה של דובאי
כשראיתי סרטונים על דובאי עם תמונות מהאוויר של הפאלם, אי מלאכותי בצורת דקל – לא הבנתי את גודלו האמיתי. רק אחרי שנסעתי עליו כעשרים דקות בשביל להגיע למלון שלנו, הפאלם ריטריט (עליו כתבתי פוסט נפרד) – הבנתי את עוצמת הבנייה המטורפת של דובאי. גם אם אתם לא לוקחים כאן מלון אני ממליצה לבקר לקראת ערב בטיילת המקיפה של הפאלם ג'ומיירה ולהנות מתצפית אל הבורג' אל ערב, מלון שבעת הכוכבים המפורסם של דובאי.
על הפאלם נמצא גם פארק המים המומלץ אטלאנטיס הממוקם ליד מלון אטלאנטיס, שהמבנה העצום שלו עם הקשתות הפך לאחד מהאייקונים של דובאי.
בקרבת הפאלם שוכנת המרינה, שכולה מלאכותית ונבנתה בידי אדם. אנחנו הסתובבנו בחוף JBR ובמתחם המסעדות הצמוד אליו שהרגיש כמו הטיילת באילת רק בנקי ומסודר. החוף הזה הוא המקום הכי טוב לצאת לאטרקציות ימיות כגון אופנועי ים, סירות מנוע, יכטות, קייט סרפינג, פליי בורד ועוד. מבדיקה שעשיתי עדיף לסגור את האטרקציות האלו דרך סוכנים ולא דרך המלון שגוזר עמלה שמנה.
מירקל גרדן - Miracle Garden
המתחם הזה הכי קרוב לדיסנילנד למבוגרים, שכן מדובר במתחם פורח בלב המדבר עם פריטים בגודל מוגזם שיזכירו לכם בהכרח סרטים מצוירים. בעיני אם אתם מטיילים ללא ילדים זה לא חובה להגיע לכאן בכלל (45 דירהאם כניסה) אבל האינסטגרם שלכם יודה לכם על הביקור הצבעוני והפוטוגני הזה. מתי לאחרונה הסתובבתם בחום של 35 מעלות בגן ירוק ופורח עם דמויות ענקיות ומטוס מכוסה פרחים? רק בדובאי כנראה. אני ממליצה לשלב את הביקור כאן לפני שמגיעים לגלובל וילג' הקרוב יחסית.
סקי בדובאי, קניון האמירויות
בניגוד לקניון דובאי הענקי בו סביר שתלכו לאיבוד, קניון האמירויות הוא קניון נעים וקטן. הביקור בו ידוע בשביל אתר הסקי המקורה הגדול ביותר בעולם שנמצא כאן, עם 400 מטרים של מסלול סקי, רכבל, מעליות טי-בר ושאר פעילויות שלג מלאכותי בלב המדבר. המחירים לגלישה והשכרת ציוד גבוהים מאוד, אבל אם ממש בא לכם להכנס תוכלו לשלם 100 דירהאם בשביל להתגלש באבובי השלג. רק אל תשכחו להתלבש חם, אתם באתר סקי עם מעלות שמתקרבות לאפס…
איפה ישנים בדובאי?
אמנם דובאי יקרה מאוד, אבל יחסית המלונות שלה במחירים שפויים ולכן אני ממליצה כן להשקיע וללכת על מלונות חמישה כוכבים בשירות מדהים עם כל הפסיליטיס והפינוקים. מלונות היוקרה המפורסמים ביותר בדובאי עולים בהתאם: בורג' אל ערב (5000 שקלים ללילה) או אטלנטיס (1700 ללילה).
בעת בחירת המקום שווה לכם להציץ בגוגל מפס ולהבין כמה זמן נסיעה תצטרכו משם לאטרקציות, שכן בדובאי לא הולכים ברגל לשום מקום וכמעט הכל דורש נסיעה במונית. ישנם מלונות שנראים אולי באזור מרכזי, אך למעשה לצאת מהם ייקח זמן רב ושווה להתייעץ גם בקבוצות הפייסבוק או לדבר עם סוכנים, למזלי אלכס המליץ לי על המריוט (עליו כתבתי בנפרד כאן) וזה היה שיחוק אמיתי.
אנחנו ישנו שלושה לילות במלון JW Marriot הנמצא במרחק עשר דקות נסיעה מהבורג' חליפה. במלון יש 15 מסעדות ופאבים ברמות שונות של מחירים, בריכה נהדרת, נוף מטורף וצוות עצום של נותני שירות יעילים. הוא מחזיק בשיא המלון הגבוה ביותר בעולם בזכות שני מגדלים בני 72 קומות ו-1600 חדרים והיה בעיני מהמלונות הטובים ביותר בהם ישנתי בטיולים שלי. לילה עם ארוחת עלה לנו 560 שקל לזוג.
המלון השני שבחרנו היה בפאלם ונקרא The Retreat Palm Dubai MGallery by Sofitel שהיה מלון משפחתי יותר על חוף הים ועם בריכה שווה. זה היה מלון עמוס עם המון ילדים קטנים, מסעדה אחת יקרה, שירות חביב אך איטי מדי וללא הגשת אלכוהול בכלל, כך שאני פחות ממליצה עליו אם אתם באזור. לילה עם ארוחת בוקר עלה לנו 480 שקל לזוג.
מפת האתרים של דובאי והסביבה
טיפים והכנות לדובאי
כמה ימים שווה להקדיש לדובאי ואיך להזמין אטרקציות?
דובאי היא יעד אורבני שעיקרו אטרקציות, שופינג ובטן גב. כלומר אפשר לקחת כאן שבוע באיזי במלון שווה מול הים או לעשות טיול תכליתי יותר של ארבעה ימים. אבל שימו לב! בימי הקורונה הטיסות משתנות תדיר בשל מגבלות במכסות הנוסעים בשדות התעופה ומדיניות דינאמית בנושא, לכן עדיף להזמין לפחות 5 ימים ולהתכונן לקיצור או הארכה ואפילו לעיכובים ארוכים בשדה. אין מה לעשות, תיירות בימי קורונה זה ממש לא לסגור טיסה ולהיות בראש שקט. אני טסתי לשם עם ישראייר ולמרות כל השינויים שעברתי כולל קיצור של יום וחצי והחלפת חברת תעופה, הצוות במוקד ההזמנות היה זמין מאוד ועזר לנו לבצע את הנסיעה באורך המקורי שתכננו.
אם אתם לוקחים יותר מחמישה ימים וסקרנים לטייל, אפשר גם לשכור רכב או נהג מדריך ולצאת אל האמירויות השכנות אבו דאבי, ראס אל חימה פג'רה או לבקר בנווה המדבר המלאכותי האטה אשר בשטח דובאי. המלצה נוספת היא לקחת שני מלונות בשני אזורים שונים (אחד בדאון טאון ואחד מול הים) כדי לחסוך זמני נסיעות בעיר העצומה הזאת.
את הטיול הזה עזר לי לסגור אלכס סופינסקי, ישראלי בעל סוכנות טיולים מקומית בדובאי שמכיר את היעד עוד הרבה לפני הסכם השלום. אלכס הזמין בשבילנו מלונות שעלו פחות מבוקינג וכל האטרקציות שעשיתי דרכו היו זולות יותר מאשר המחירים שהציעו במלונות (מן הסתם העמלה שהם לוקחים גבוהה יותר). כמובן – כל דבר בדובאי אפשר להזמין גם לבד באינטרנט או דרך סוכן ולקבל המלצות בקבוצות הפייסבוק הרבות של הישראלים דובאי.
העונה של דובאי והמטבע המקומי
העונה המומלצת של דובאי היא בין אוקטובר לאפריל, שכן בין יוני לאוגוסט החום עובר את ה45 מעלות ליום וחלק מהאטרקציות סגורות. מתחילת מאי נסגרים המירקל גארדן והגלובל וילג'.
המטבע המקומי באיחוד האמירויות הוא דירהאם, כאשר שקל אחד שווה 0.9 דירהאם. ניתן לשלם בכל מקום, כולל מוניות, בכרטיס אשראי או דולרים (בשער יקר יותר) ויש אינספור כספומטים ואפשרויות להחליף כסף בקניונים והאטרקציות בעיר.
ארבע בדיקות קורונה לטיול אחד
למרות שאני מחוסנת, נדרשתי להראות בטיול הזה בדיקת קורונה שלילית 4 פעמים! על הראשונה שילמתי 135 שקלים ונסעתי לעשות אותה בנתב"ג, בשירות שנקרא check2fly יומיים לפני הטיסה. עקרונית אם קופת החולים שלכם יכולה להוציא בדיקה באנגלית עם מספר הדרכון, זה אמור לעבוד ולהיות בסדר. אני פשוט לא רציתי לקחת את הסיכון בהגעת התוצאה מאוחר מדי או שלא אשיג את האישור באנגלית ולכן נסעתי לשם. אפשר לעשות בדיקות פרטיות בתשלום גם בבתי חולים בארץ.
עם הנחיתה בדובאי עשינו עוד בדיקה על חשבונם, ואת התוצאה קיבלנו תוך כמה שעות באפליקציה covid19 DXB smart שהיינו חייבים להוריד מראש ולהרשם אליה עם מייל וטלפון.
48 שעות לפני ההמראה חזור עשינו בדיקה שלישית, בעלות של 150 דיראם (135 שקלים) בקניון האמירויות. אפשר לעשות בדיקות בבתי חולים בעיר או בקניונים ואפילו לשלם כפול על בדיקה שמגיעה ממש לחדר שלכם במלון, רק שימו לב שצריך לוודא איתם שיש להם את המייל שלכם כדי שישלחו לשם את תוצאת הבדיקה. אצלנו הייתה תקלה עם זה, רק ראינו את התוצאה בלי לקבל את המסמך הרשמי, אז אנשי המלון עזרו לנו להתקשר ולבקש שישלחו שוב כי חייבים להגיע עם זה מודפס לטיסה.
בנחיתה בארץ כל הנוסעים מובלים אל מתחם בדיקות נוסף של check2fly ורק אחריה אפשר לצאת מהשדה. הבדיקה הייתה יעילה ומהירה ולא שילמתי עליה והתוצאה הגיעה תוך 12 שעות.
איך מוציאים ויזה לדובאי
נכון לאפריל 2021, בעלי דרכון ישראלי מחויבים בוויזה לכניסה לאיחוד האמירויות, כאשר יש סוג אחד לדובאי וסוג אחר לאבו דאבי. ארקיע מוציאה לנוסעים ויזה דרכה, אבל לרוב תצטרכו לשלם בנפרד בסביבות 100-130 דולר לאדם. אני הוצאתי דרך חברת סלאם דובאי וקיבלתי אותה תוך 24 שעות. ביולי 2021 חובת הוויזה אמורה להסתיים.
המסעדות של דובאי
בטיול בדובאי לא ממש התעסקתי עם מסעדות מפוארות ושוות, למרות שיש המון מקומות מעולים לאכול בהם בעיר הזאת. אם מתחשק לכם להשקיע בארוחה טובה, הזמינו מקום מראש למסעדה כי בעיקר בסופי שבוע הרשימות נסגרות מהר.
אני העדפתי לאכול על הדרך ליד האטרקציות או במסעדות של המלונות בהם הייתי. שימו לב: האוכל בדובאי יקר ומנה במסעדה מתחילה ב-60 שקלים ומגיעה בקלות גם ל120 ויותר, אלא אם זה ג'אנק פוד של רשתות מזון מהיר ואז המחירים הם סביב 30 לארוחה לאדם.
הנה כמה שמות של מסעדות שחבר שטייל באפריל בדובאי המליץ לי עליהן:
Carnival by Tresind
Chicago Meatpackers
Indya by Vineet
Miss Tess
Mama Zonia
Boca
Bistro des Arts
The London Project Hotel
Cartagena The Pangolin
Social Company
למדריכי יעדים נוספים של מסוף כרמלית
קייפטאון, כף התקווה הטובה ודרך היין של דרום אפריקה
אם אתם קוראים את הבלוג הזה ומתכננים לבקר בקייפטאון והסביבה, אני כבר מקנאה בכם שמצפה לכם טיול בעיר הנפלאה הזאת, שהר השולחן מציץ ממנה מכל פינה ובאפשרויות הטיול שיש בקרבתה.
דרך הגנים בדרום אפריקה: הרוד טריפ המושלם
דרך הגנים היא אולי צירוף המילים הכי נפוץ כשמחפשים מידע על דרום אפריקה, ובהחלט מהמסלולים המוכרים בה. מדובר על טיול כיפי לאורך קו החוף עם רכב שכולל מספר עצירות באתרים
אזור דרקנסברג בדרום אפריקה ומדינת לסוטו
אזור הרי הדרקנסברג Drakensberg ובתוכם מדינת לסוטו, הוא חבל ארץ הררי ומרהיב, עם מרחבים כמעט לא מיושבים ונופים עוצרי נשימה שקשה להעביר בתמונות. משום מה זה עדיין לא אזור שנמצא
איך כדאי לעשות ספארי בקרוגר?
ימי הספארי שלנו באזור הקרוגר בדרום אפריקה היו מהימים היותר נעימים ומרגשים בטיול שלנו במדינה, שכן חווינו מדי יום הצצה ממרחק קטנטן אל בעלי חיים פראיים בסביבתם הטבעית, שכולה מרחבים
הדרך הפנורמית בדרום אפריקה: מפלים, תצפיות והפסקות חשמל
אני מניחה שהגודל העצום של דרום אפריקה גרם לאוהביה לקרוא לאזורי הטיול במדינה הענקית הזאת דרכים. יש את הדרך הפנורמית שצופה על הקרוגר, בה הפוסט הזה עוסק. יש את דרך הגנים
הי כרמל,
מה תחת לקרוא ותודה.
כיצד מגיעים לסוכנות נסיעות שציינת שהסדירה לך את כל ההזמנות ובתי המלון?
תודה
אמיר
הי אמיר
שמתי לינק לסוכנות של אלכס היא נקראת סלאם דובאי
מוזמן לכתוב וואסטאפ לאלכס, תגיד שהגעת דרכי אולי הוא ייתן הנחה קטנה
+972507141688
הי תמר, שמחה לשמוע שאהבת! התמונה שלי במים הרדודים היא בחוף של המלון בפאלם. כשאני ממש משתכשכת זה בחוף מהצד השני של הטבעת ההיקפית לפאלם, ליד הטיילת
היי כרמל, אשמח לדעת מה קוד הלבוש לנשים ולגברים בדובאי.
(ראיתי בתמונה שאת עם מכנסיים קצרות והופתעתי כי חשבתי שאני כאישה צריכה להיות מכוסה כשאני מחוץ למלון)
תודה רבה :)!
הי ספיר
אני הסתובבתי חופשי עם מכנסיים קצרים וגופיה בכל מקום – בבורג' חליפה, בקניונים, בחופים, בשוק, בדיונות חול, במירקל גרדן ובגלובל ווילג
זו מדינה מערבית לחלוטין, לא הרגשתי מבטים. התיירות הרוסיות היו במחשופים משוגעים
ההגבלות היחידות שיש זה במסגדים שמבקשים לכסות כתפיים וברכיים, אם כי לא ביקרתי בכאלה.
מה שכן קחי איתך תמיד ג'קט כי המזגנים יודעים להקפיא!
יש מסעדות מסוימות שלא יסכימו שתכנסי בכפכפי אצבע פשוטות (גם לגברים) וידרשו קוד לבוש מכובד וחגיגי
תהני המון
כרמל
[…] ולעצמכם לראות מקומות חדשים. אני עצמי הספקתי לבקר ב-2021 בדובאי באפריל וגם בפאפוס ביולי, ממש רגע לפני שקפריסין נכנסה […]
הי, ראשית תודה על המידע המעניין והחשוב שרשמת.
שאלה חשובה שאני לא מוצאת עליה תשובה- במידה ויצאת חיובית בבבדיקה קורונה לפני החזרה לארץ. מה הפרוצדורה?
הי עדן
האמת שאני לא יודעת מה הפרוצדורה במקרה שיוצאים חיוביים
מעריכה שזה כמו במדינות אחרות – נשארים במלון בבידוד שבוע/עשרה ימים עד לבדיקה שלילית ואם לא עלינו מרגישים רע מפנים לבית חולים
בגלל זה חשוב לעשות ביטוח קורונה – גם כזה שמכסה עלויות המשך בידוד
מציעה לשאול את אלכס מסלאם דובאי הוא יותר בקיא בזה ממני לגבי דובאי עצמה
תהני 🙂
כרמל