מסוף כרמלית
  • אודות
  • טיולים בחו"ל
    • אירופה: ערים וטרקים
    • המזרח הרחוק ומרכז אסיה
    • אפריקה
    • דרום ומרכז אמריקה
    • מלונות בחו"ל
  • ישראל
    • מלונות בארץ
  • טיפים
    • מפות
  • מסעדות
  • צרו קשר
  • אודות
  • טיולים בחו"ל
    • אירופה: ערים וטרקים
    • המזרח הרחוק ומרכז אסיה
    • אפריקה
    • דרום ומרכז אמריקה
    • מלונות בחו"ל
  • ישראל
    • מלונות בארץ
  • טיפים
    • מפות
  • מסעדות
  • צרו קשר
קייב של זהב: סופ"ש משתלם באוקראינה
ראשי » ממריאים » קייב של זהב: סופ"ש משתלם באוקראינה

קייב של זהב: סופ"ש משתלם באוקראינה

12 ביולי 2018 17:44 19 תגובות כרמל קמין

מזרח אירופה זה כאן: ברוכים הבאים לקייב, בירתה של אוקראינה ויעד מיוחד אליו הגעתי לשלושה ימים בתחילת חודש יולי. קייב היא יעד המשלב מבנים מרשימים ומוזהבים, היסטוריה דרמטית ואוכל רוסי מצוין, ולמרות שמרבית התיירות הישראלית לכאן ישר ממשיכה לקבר באומן חבל לוותר על בילוי בעיר הזאת. אז מה עושים כאן אחרי שמתרגלים לחיבה העזה של אנשי קייב לכנסיות מוזהבות ולפירות יער בכל מאכל? הכנתי לכם את הרשימה של מסוף כרמלית: מה עושים בקייב.

לאוורת פצ'רסק

בפוסט אפרט על הדברים הבאים, מוזמנים להקליק ולהגיע ישר לנושא הרלוונטי:

הגעה לקייב מהשדה

האתרים של קייב

קניות בקייב

מה אוכלים בקייב

מתי לבוא לקייב – מזג האוויר

מפת העיר

המטבע האוקראיני נקרא גריבנה, 100 גריבנות היו שוות 14 שקלים בערך (כאן אפשר לבדוק את שווי הגרבינה כיום). יש ברחבי קייב עשרות צ'יינגי'ם וכספומטים, נצלו את זה כי הם לא מאוד אוהבים שמשלמים ביורו ובחלק מהחנויות לא מקבלים כרטיס אשראי.

כאן תוכלו לצפות בסרטון שלי שהפקנו עם כספי טורס ורשת על קייב:

 

איך מגיעים משדה התעופה למרכז קייב?

הטיסות הישירות לקייב מגיעות עם חברת אוקראינה איירלנס, UIA, אשר עושה את הקו כמה פעמים בשבוע ובחיי שאלו הדיילות הכי חמודות שפגשתי אי פעם. הדילים הכי טובים לשם נמצאים באתר של כספי טורס, איתם יצאתי לסיור הזה. אגב, גם אלעל טסים לקייב, אבל יקרים משמעותית יותר.

הדיילות של UIA, אני נראת גמדה לידן

משדה התעופה אפשר לקחת מונית מטעם השדה בעמדה מוסדרת ב-500 גרבינה, למרכז העיר או לקחת אוטובוס בתחנה שנמצאת מול קומת היציאה. האוטובוס נקרא סקיי באס והוא מסיע תיירים עד לתחנת המטרו הקרובה ב-60 גרבינה, משם קונים כרטיס וממשיכים הלאה. עוד אפשרות היא להשתמש באפליקציית אובר למונית מקומית, אני אישית העדפתי לשלם עוד כמה גרבינות ולנסוע על בטוח.

בשדה התעופה של קייב יש כמה חנויות להחלפת כסף וכספומטים. בקומת ה-departures יש change יחסית יקרים, אבל אם תשקיעו ותעלו לקומה 3 תגלו דוכנים ששער ההמרה משתפר משמעותית ודומה לשער שתמצאו בעיר, כך שמשתלם ובטוח להחליף שם את היורו שלכם. אפשר לקנות שם גם סים מקומי ב-250 גריבנה, אבל במרכז העיר יעלה פחות ממאה.

מגוון פירות יער מדהים במחיר מצחיק

מחפשים מזרח אירופה אחר? בואו לקרוא את המדריך שלי לבוקרשט ולבודפשט!

האתרים של קייב

גולת הכותרת של ביקור בקייב הוא כמובן מבני הדת שלה. יש בה עשרות כנסיות (לפעמים עם מגדלי שעון צמודים), קתדרלות ומנזרים ברחבי העיר, רובם מתהדרים בכיפות בצל מוזהבות. הכניסה לאתרים עולה בין 30-150 גריבנה לכל היותר, ולעיתים בשביל עליה לתצפיות או צילום תדרשו לשלם עוד קצת. רוב הכנסיות ממוקמות במקבצים, אז נוח מאוד להגיע לאחת מהם וללכת ברגל אל המבנים האחרים. הרחוב התיירותי והכיפי של העיר הוא קרשטיק, רחוב קניות ומסעדות רחב ושוקק שסביבו המועדונים והברים. בנוסף, לקייב יש היסטוריה יהודית ענפה: באבי יאר, בתי כנסת ונקודות הנצחה לאישים יהודים שנולדו כאן.

חשוב לציין כי המקומיים מדברים אנגלית גרועה מאוד ולכן הצטיידו בגוגל טרנסלייט פעיל או כתובות ברורות לצרכי התניידות אם אתם לא דוברי רוסית. האתרים לרוב אינם מכילים הסברים באנגלית ואם יש לכם אפשרות לקחת הדרכה – אני ממליצה.

קתדרלת סופיה וכנסיית מיכאל הקדוש

הקתדרלה העתיקה ביותר של קייב מהמאה ה-11 ולצידה מגדל הפעמון שנבנה במאה ה-17 הם אחד מסמלי העיר הידועים ביותר של העיר, ולא סתם קתדרלת סופיה הוכרה כאתר מורשת של אונסק"ו. ממול לכנסייה, במרחק של 400 מטר בערך ניצבת הכנסייה על שם מיכאל הקדוש, קתדרלה נוספת שנהרסה לחלוטין ע"י סטלין אך נבנתה מחדש בדומה מאוד למקור. אליה גם ניתן להיכנס ולהביט בפרסקות המרשימות.

קתדרלת סופיה קייב
קתדרלת סופיה, העתיקה בכנסיות קייב
קתדרלת מיכאל הקדוש, נבנתה מחדש אחרי שסטלין הרס אותה

באבי יאר Babi Yar

בוואדיות של באבי יאר נרצחו ב-29 לספטמבר 1941 שלושים ושלושה אלף מיהודי קייב ע"י הנאצים ועוזריהם האוקראינים, במה שהיה אירוע ההשמדה ההמוני הראשון של יהודים במלחמת העולם השנייה. בהמשך המלחמה נרצחו במקום עוד 15 אלף יהודים נוספים וכן בין חמישים למאה אלף תושבי קייב אחרים בהם צוענים, הומוסקסואלים, שבויים סובייטים ומתנגדי משטר. בשנת 1943 התקבלה הוראה להשמיד את הראיות לטבח במקום ובשנות משטרו של סטלין אף היה אסור להגיד את השם באבי יאר, והמקום הפך לפארק בילוי.

אתר ההנצחה כאן הוא הרבה יותר מעוד אתר עם אנדרטאות. בבאבי יאר ממש רואים את הוואדיות בשטח שהפכו את המקום להיות יעיל כל כך במכונת ההרג הנאצית ואפשר להבין את הקרבה היחסית של האתר הזה ללב העיר. גם בשנת 1941, רק אחרי נפילת סטלין חזרו לקרוא למקום באבי יאר, אם כי עדיין תראו באתר תושבים מקומיים יוצאים לריצה או רכיבה על אופניים בשבילים.

באבי יאר
האנדרטה לזכר שואת יהודי אוקראינה

הביקור בבאבי יאר מתחיל בשביל בו צעדו היהודים משטח הכינוס אל מותם, ומגיע אל אנדרטה בצורת מנורה לזכר שואת יהודי אוקראינה. מאחוריה תוכלו לראות את אחד מוואדיות ההרג. הואדיות האלו נפרשים על 14 קילומטרים, אך כיום חלקם כבר לא חלק מהמתחם. מלבד זאת, יש אנדרטה ענקית בלב האתר לזכר כל השבויים ותושבי קייב האחרים שנורו למוות במקום הזה (אך ללא אזכור נוסף על היהודים) ועוד מספר אנדרטאות קטנות. הכניסה ללא תשלום.

באבי יאר
שביל הכניסה לבאבי יאר. פסטרוליות מתעתעת
האנדרטה לזכר האוקראינים שנרצחו בבאבי יאר

מתחם המנזרים לאוורת קייב פצ'רסק Pechersk Lavra

האתר הזה נקרא לעיתים "הוותיקן של קייב". הוא מתחם עצום של יותר מ-24 מבני כנסיות, מנזרים, מגדלי שעון ומוזיאונים וביקור בו יכול לקחת לפחות שעתיים שלוש. במקום גם יש מערות קבורה קדושות במיוחד לנוצרים אורתודוקסים (המקומיים עושים קצת פרצופים לתיירים שנכנסים לשם רק בשביל ביקור ולא לצרכי תפילה). שוטטו בין המבנים, הביטו אל ציורי הקיר והפרסקאות ותמצאו אפילו הקשר יהודי עם הציורים של דוד המלך ומשה רבנו מהברית הישנה. למגדל הפעמון שמצלצל אחת לרבע שעה, כל פעם בצליל אחר, אפשר לעלות ב-200 מדרגות אבל משום שכל המקום נמצא על הר לא חסרות שם תצפיות שלא כרוכות בטיפוס 🙂

מגדל השעון, אפשר לטפס לתצפית

מוזיאון האוצרות: אחד מהמבנים במתחם מוקדש לאוצרות אוקראינה החל מהמאה הרביעית, אוצרות עם הרבה מאוד זהב וכלי כסף עתיקים. בתוך המוזיאון יש חלל שמוקדש לאוצרות יודיאקה, אמנם פחות עתיקים (מהמאה ה-18). שם תראו פמוטים, רימונים, כיסוי לספר תורה ועוד.

מוזיאון המיניאטורות: היצירות של ניקולאי סיידריסטי הן למעשה מיני יצירות, על גבול המיקרוסקופיות. האמן הזה מצליח ליצור דברים קנטנטנים שניתן לראות רק מבעד לזכוכית המגדלת של המיקרוסקופ. התמזל מזלנו והאמן עצמו היה במוזיאון! האיש היה נוסע בכל העולם עם התערוכה שלו ומספר אפילו שעזר למוסד הישראלי לייצר חפצים זעירים. הביקור במוזיאון קצר וחביב אם כי ממש לא דחוף לראות אותו.

מוזיאון המיניאטורות, לחובבי הז'אנר בלבד

רחוב קרשטיק Khreschatyk

לקרוא רחוב למקום הזה קצת מפחית מערכו: מדובר בשדרה רחבה וסואנת, עם חנויות מותגים ומסעדות לכל אורכה. הרחוב אף הופך בסופי שבוע למדרחוב בערבים ויש בו אינספור הופעות רחוב ונגנים. כאן נמצא סניף עצום של זארה ומנגו, נייק ואדידס, שאנל וגוצ'י. המחירים יקרים למדי, אבל עדיין פחות מהארץ. יש תחנת מטרו צמודה לכאן. כאן פירטתי על המסעדות בעיר וברחוב בפרט.

קרשטיק
רחוב קרשטיק, בערבים בסופ"ש הוא הופך למדרחוב

בתחילת הרחוב נמצא שוק בסרבסקי (Bessarabsky Market), שוק אוכל מקורה עם דוכני גבינות, קוויאר, דגים ופירות. מסביב לשוק יש גם שולחנות ודוכני מזון. שתי הגברות בתמונה כאן תפסו אותי לטעימות גבינות, היה מעולה ומצחיק (אם כי אין לי מושג מה הן אמרו לי).

שוק בסרבסקי
נסו לטעום מהגבינות, הן מעולות

כיכר העצמאות של קייב Maidan Nezalezhnosti

בקצה של רחוב קרשטיק נמצאת כיכר העצמאות, כיכר מפוארת עם מזרקות ופסלים והרבה דשא כדי לעצור ולנוח. המקום הזה אכלס הרבה מאוד הפגנות ומהפכות, אחת מהן ב-2014 כאשר המשטר ירה למוות ביותר ממאה מפגיני אופוזיציה. השלטים מסביב לאובליסק הם לזכרם. בצמוד לכיכר נמצא קניון גלובוס, שהיה ריק ביחס לחנויות ברחוב קרשטיק.

כיכר העצמאות של קייב

אמא מולדת – רודינה מאט Rodina Mat

בקרבת מתחם לאוורת פצ'רסק ניצב לו הפסל של אמא מולדת אוקראינה, רודינה מאט המרשימה: 500 טון של פלדת אלחלד המתנשאים לגובה של 62 מטרים. הפסל הזה בכלל תוכנן במקור להיות חייל, כך שיצאה רודינה די גברית. מתחת לפסל נמצא מוזיאון המלחמה, מוזיאון גדול ומרשים הסוקר את שנות המלחמה הבלתי נגמרות של אוקראינה, אשר ממשיכה להלחם גם כיום מול רוסיה. אל תוותרו על הדרכה באנגלית במוזיאון, משום שכל השלטים שם בשפה האוקראינית.

ברחבה שמסביב לפסל ישנם טנקים ישנים ופסלים של חיילים ואזרחים, עדות לקרבות הרבים שפקדו את האזור. לחובבי הצבא – מאחורי הפסלים יש אפילו מיצג של כלי מלחמה ישנים (טנקים, מטוסי קרב ושאר משוריינים). קחו בחשבון שהשירותים באתר הזה הם מסוג "בול פגיעה". מצאתי שירותים מערביים רק בתא אחד המיועד לנכים.

רודינה מאט
אמא מולדת, 64 מטרים של פלדה גאה

פארק שבצ'נקו Taras Shevchenko Park

מתחשק לכם הפוגה ירוקה מהעיר? אפשרות שווה היא פארק שבצ'נקו המגונן והנעים. יש שם גם קצת דוכנים של פיצ'יפקעס, פסל ענק והרבה פינות מוצלות. עוד פארק בו לא ביקרתי הוא פארק מיירנסקי, שם גם ניצב ארמון הפרלמנט האוקראיני.
פארק אירופאי נעים

כנסיית אנדריי St Andrew's Church

כנסיית אנדריי יפה מאוד מבחוץ ויש לה מרפסת תצפית מקסימה אל העיר והנהר. מסביב לכנסייה יש רחוב דוכני מזכרות וזו ההזדמנות שלכם לקנות מטריושקה בכמה חלקים (הידועה בשמה השגוי בבושקה) או ציורים מאמנים מקומיים. לצערנו היא הייתה סגורה לרגל שיפוצים אז לא יכולנו להציץ אל ציורי הקיר שבפנים.
הכנסייה קרויה על שם הקדוש אנדרי, אחד מהשליחים של ישו שביקר לפי האגדה באזור. את הכנסייה תכנן האדריכל הבארוקי האיטלקי ברתולמאו רסטרלי ובנייתה הסתיימה ב-1754. האגדה מספרת שרסטרלי התאהב בכנסייה הזו כמו שגבר התאהב באישה, וזו אחת מהסיבות שהיא כל כך יפה ומטופחת.
כנסיית אנדריי קייב
כנסיית אנדריי, מהיפות של קייב
כנסיית אנדרי
הנוף מכנסיית אנדריי אל עבר קייב העתיקה
הפסל של גולדה מאיר והפסל של שלום עליכם

לשני הפסלים האלו אין סיבה להגיע במיוחד, משום שסביר להניח שתעברו על פניהם בשיטוט שלכם בעיר. הפסל של שלום עליכם נמצא בקרבת בית הכנסת ברודצקי, אותו מפעיל חב"ד ומול קניון גוליבר. הפסל של גולדה מאיר מוצב בכניסה לבניין בו גרה בשנות ילדותה המוקדמות אבל לא ניתן להכנס לראות מעבר. הכתובות נמצאות במפה למטה.

הבית של גולדה מאיר והפסל של שלום עליכם

הקניונים של קייב

אם לא הסתפקתם ברחוב קרשטיק, יש לעיר הרבה מאוד קניונים נוספים. הנה הבולטים בהם:

אושן פלאזה: הקניון הזה הוא מהמפוארים ביותר בקייב וכיף מאוד להסתובב בו. חנויות המותגים הרבות במחירים דומים לארץ, אבל חנויות נטולות מיתוג מוכר (כמו צעצועים למשל) היו זולות משמעותית. על גג הבניין ליד הקניון נמצא סיטי ביץ', מתחם בריכות ומיטות שיזוף לעשירי העיר.

כתובת: ТРЦ Ocean Plaza, Antonovycha St, 176, Kyiv, Ukraine, 03150

מתחם האאוטלטים דראניוק (Darynok): מחוץ לקייב שוכן מתחם קניון רחב במיוחד, שמכיל את כל מה שאתם רוצים ולא רוצים לקנות. כאן תמצאו מעילי עור ופרווה סינטטית, תיקים, נעליים, בגדים, בגדי ילדים, סופר זול, אלכוהול וסיגריות ושאר ירקות. מחוץ למתחם יש גם דוכני אוכל ואפילו הפעלה לילדים, במידה והם מבינים אוקראינית… יש לכם שעה שעתיים לפני השדה? זו הזדמנות טובה לעצור שם ולמלא מזוודה נוספת בקניות. כאן המחירים הכי משתלמים שמצאתי, כי בקניונים המחירים של המותגים עלו דומה לארץ.

כתובת: Bilomorska St, 1, Kyiv, Ukraine, 02000

אזור המעילים באאוטלט, יש גם מסדרונות של חנויות נעליים ובגדים

קניון גוליבר: בקרבת האצטדיון הגדול של קייב, מול בית הכנסת ברודצקי ניצב קניון גוליבר. קניון מותגים גדול במיקום נוח.

כתובת: Sportyvna Square, 1a, Kyiv, Ukraine, 01023

קניון דרים טאון: שני קניונים סמוכים עם מרכז בילוי שמכיל גם באולינג ומשחקי וידאו

כתובת: Obolonskiy Avenue, 1Б, Kyiv, Ukraine, 04205

מזג האוויר

לטיול אורבני בקייב אפשר לבוא כל השנה, רק שהחורף שלה קפוא במיוחד כיאה למדינה צפונית הגובלת ברוסיה. בין נובמבר לאפריל מאוד קר, אך חודשי הקיץ שם נעימים מאוד: ביולי כשביקרתי הטמפרטורות נעו בין 20-27 מעלות ולמרות האיום בתחזית על גשם, היה יבש וכיף. אגב, בקיץ הערב יורד בשעות מאוחרות מאוד מה שמאפשר ימי טיול ארוכים.

מפת האתרים של קייב מחכה לכם פה

מזרח אירופה קייב
« הקודם
הבא »
19 תגובות
  1. שיר ים 13 ביולי 2018 בשעה 22:09 הגב

    נראה יעד נהדר.
    שלושה ימים מספיקים כדי למצות את האטרקציות בעיר?

    • כרמל קמין 14 ביולי 2018 בשעה 16:47 הגב

      שלושה ימים רק לעיר די ממצה אותה מבחינת האתרים, אבל אם היה לי עוד יום הייתי שמחה ללכת למוזיאון של צ'רנוביל ואולי לעוד מוזיאון. הטיסה של אוקריאנן נוחתת בשמונה וחצי בבוקר שם, זה נותן לך על ההתחלה יום מלא לגמרי

  2. אביה 13 ביולי 2018 בשעה 22:40 הגב

    קייב היא אחד היעדים ברשימה שלי, אבל בעיקר בגלל שאני רוצה לנסוע לצ'רנוביל 🙂
    אשמור את המאמר לימים שיגיעו 🙂

    • כרמל קמין 13 ביולי 2018 בשעה 23:25 הגב

      מבינה אותך, שמעתי שזאת עיר מרתקת גם היום.

  3. זיוה רענן 14 ביולי 2018 בשעה 9:01 הגב

    מבני הדת המוזהבים והמונומנטים בהחלט מרשימים אבל אני התרשמתי דווקא ממוזיאון המיניאטורות. הן גם מסקרנות וגם משהו קצת יותר אישי ואינטימי. תודה על המידע על באבי יאר.

  4. ינינה 14 ביולי 2018 בשעה 10:02 הגב

    תודה רבה על המידע. קייב היא בהחלט ברשימה, ולפי התמונות היפות אני מבינה שתחילת הקיץ היא בדיוק הזמן. אני שמחה שכללת את האתר החשוב באבי יאר בביקורך.

  5. שלומית 16 ביולי 2018 בשעה 1:01 הגב

    כמלוות קבוצות מישראל לאוקראינה וכמי שהתאהבה במדינה זו כולל קייב * אומן * אודסה, תיארת במדויק את הצבעוניות הדינמית של אוקראינה המרגשת. נהניתי מאד. תודה.

  6. עירן 17 ביולי 2018 בשעה 16:21 הגב

    יופי של פוסט. כדאי גם לצייןמשזה יעד פנטסטי לילדים. המון אטרקציות במחירים מצחיקים, כולל 2 פארקי מים. היינו פעמיים, שבוע בפעם הראשונה ועשרה ימים בשניה, ולא הספקנו הכל. הפלגה בנהר, הפוניקולר, קארטינג, פארק חבלים, חוף הנהר הנפלא.

  7. רעות שוקר 24 ביולי 2018 בשעה 10:19 הגב

    ווי נראה מקום מדליק ביותר! וממש אהבתי את הוידאו!!!

    • כרמל קמין 24 ביולי 2018 בשעה 10:28 הגב

      שמחה לשמוע 🙂 תודה

  8. דנית 24 ביולי 2018 בשעה 10:23 הגב

    אחלה פוסט! מוזיאון המיניאטורות נשמע סופר מעניין! וגולדה… נראה לי בגדר חובה ללכת לבית בו גדלה.

  9. haggai 24 ביולי 2018 בשעה 12:51 הגב

    שמרתי לי. לגמרי יעד שמאוד מסקרן אותי

  10. דורית 24 ביולי 2018 בשעה 13:30 הגב

    וואו, מושלם.
    חברה שלי נוסעת לקייב בשבוע הבא, מייד מעבירה לה את הלינק.

  11. הילה לוי, תלתלים בלוג אופנה 24 ביולי 2018 בשעה 19:35 הגב

    אין על הקסם (והמחיר…) של מזרח אירופה

  12. גלית קידר 24 ביולי 2018 בשעה 22:56 הגב

    טוב בהחלט שיכנעת.
    מכניסה לרשימת המקומות לביקור + לבדוק מה יש עוד בסביבה.

  13. ארין 5 באוקטובר 2018 בשעה 23:29 הגב

    תודה על הפירוט, רציתי לדעת האם ממש קפוא בנובמבר, האם יש פירות יער בעונה זו? ומה מצב הרכבות שם? אני רוצה לטוס עם אמא שלי ואנחנו מעוניינות לנסוע לעיירה בה נולדתי מרחק של כ 4 שעות מקייב.
    תודה

    • כרמל קמין 6 באוקטובר 2018 בשעה 8:51 הגב

      הי ארין, הבנתי שהקור נסבל עוד בנובמבר אבל מצריך כבר מעיל רציני ונעליים טובות. לגבי פירות יער אני לא יודעת. ממליצה לך להיכנס לקבוצה קייב של כולנו ולשאול שם, מפעילה את הקבוצה מדריכה שאני מכירה ויש לה ידע נרחב על אוקריאינה
      זה הלינק לקבוצה
      https://www.facebook.com/groups/939347929586936/

  14. רונית 3 באפריל 2019 בשעה 23:06 הגב

    כתבה מעניינת שעושה חשק לנסוע.
    אני שוקלת לקחת את אמא שלי לקייב. היא יושבת על כסא גלגלים ורציתי לברר אולי את יודעת עד כמה העיר ידידותית לנכים? ועד כמה ישנה גישה באתרים השונים לכסא גלגלים?
    תודה:)

    • כרמל קמין 4 באפריל 2019 בשעה 9:38 הגב

      הי רונית
      שמחה לשמוע שאהבת
      העיר לא מאוד מונגשת לצערי. זכור לי שבמוזיאון המלחמה של רודינה מאט ממש אין הנגשה לכסאות גלגלים והכל שם במדרגות, אבל במתחם המנזרים יחסית קל לנוע בכסאות גלגלים (ועדיין מדי פעם צצה איזה מדרגה מפתיעה)

השארת תגובה

ביטול

אני כרמל קמין, בלוגרית טיולים

להרבה אנשים יש כאבים, לי כואב תמיד בדרכון. למזלי, זה כאב שקל לרפא בעזרת נסיעות (טוב נו, בימים שאין קורונה). בבלוג הזה אפרט גם על המסעות שעשיתי והיעדים שביקרתי, וגם אשתף מעולם הידע שלי בנושא. מוזמנים לשאול, להתייעץ, לייעץ וכמובן להרשם לעדכונים.

 

כרמל קמין אני
כרמל קמין בעלת הבלוג מסוף כרמלית בלוג טיולים
בואו נשאר בקשר! הירשמו לניוזלטר החודשי שלי
במדינות האלו טיילתי, הקליקו וקראו את המדריכים שלי
carmelit world1 Placeholder
carmelit world1
צרו קשר

מוזמנים לשלוח אלי מייל, כרמל קמין
דוא"ל: carmelkamin@gmail.com

בואו נשאר בקשר, הירשמו לניוזלטר שלי
מוזמנים לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
מדיניות שימוש ופרטיות

תנאי שימוש

מדיניות פרטיות

כל הזכויות שמורות לכרמל קמין
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס