נכון שהאי קוס הוא יעד של בטן גב, אבל גם בו הצלחתי כרגיל להכשל במשימת הנופש ובמקום זה הלכתי למצוא לעצמי פנינות חמדה ששווה לבקר בהן. אז נכון שהרבה מאוד תיירים מגיעים לקוס בשביל הכל כלול בקלאבים מדהימים (כמו שפירטתי בכתבה כאן), אבל אם בא לכם להתאוורר מהבופה, יש לי כמה הצעות.
מתי הכי כדאי לנסוע לקוס?
העונה של קוס מתחילה רשמית באפריל ונגמרת באוקטובר, והטיסות מהארץ לשם מתחילות לקראת מאי ונגמרות אחרי החגים. כמובן ששיא החום ביולי אוגוסט הוא הזמן הטוב ביותר בשביל בטן גב וחופים, בספטמבר ויוני יהיה יותר קר להכנס למים אבל מצד שני פחות עמוס.
מחפשים חופשה בכרתים? בכתבה כאן פירטתי על טיול למתקדמים באי.
גודלו של האי הוא 290 קמ"ר ויש לו שדה תעופה בינ"ל בקרבת העיר הדרומית קרדימינה, למרות שרוב המלונות בחלק הצפוני שלו בקרבת הבירה קוס. בפוסט הבא אתאר כמה אטרקציות מהנות בקוס, ובלינק פה גם תוכלו למצוא פירוט של המלונות הכי שווים של קוס בהם ביקרתי. אז למה כדאי לבקר בקוס? כדי לראות את המקומות האלו (יש גם מפה למטה!):
חוף קפאלוס
כמו כל אי יווני, יש לקוס חופים עם חול זהוב ויש לקוס חופים עם חול גס יותר ופחות נעים. בחלק הדרומי של האי, שלא סתם קוראים לו חבל קפאלוס (kefalos כי כיף שם!), תמצאו את החופים המוצלחים יותר. החוף אגיוס סטפנוס הוא היפה ביותר בקוס לדעתי, שהוא כולו לשונית ים צלול וכחול סביב אי קטן עם כנסייה כחולה גם כן.
בחוף אפשר לשכור כיסאות ושמשיה או פשוט לפרוש שמיכה ולקפוץ למים, לשחות אל האי ולטייל עליו. ליד החוף יש גם אתר עתיקות קטן. הכניסה ללא עלות.
החוף ליד סטפנוס הוא חוף פרדייס, שם חזקים בעיקר בספורט ימי. אפשר לשכור שם (יקר!) אופנועי ים, בננות, מצנח ים ובגדול כל מה שאפשר לעשות באילת, במחירים שמתחילים מ10 יורו ונגמרים ב60 יורו לרבע שעה של פעילות.
העיר קוס
אני מניחה שאתם לא באים לקוס בשביל סיור אירוני בבירה שלה, שהיא עיר קטנה וחמודה על הים אבל עדיין סביר להניח שתעברו בה. בקוס יש כיכר ראשית עם הכנסייה על שם הקדוש פאראקוויס (היא ניזוקה ברעידת האדמה באוגוסט 17, אבל העונה כבר אפשר לבקר), הרבה בתי קפה ומסעדות וגם גלידריה נהדרת. מהכיכר יוצא רחוב חנויות ומזכרות שמסתיים בנמל קוס. מהנמל אפשר לקחת הפלגות נעימות בין האיים ליוון וגם הפלגה לבודרום, העיר הטורקית הקרובה.
חוף טרמה Therma beach
מכאן אין לי תמונות, בגלל שהגעתי לפה באמצע הלילה בחשכה המוחלטת. אפשר להגיע לחוף הזה רק עם רכב או קטנוע והוא הנקודה הכי צפונית שאפשר להגיע אליה בקוס מבלי להתקל במגבלות (הכביש פשוט נגמר קצת אחרי החוף).
חוף טרמה (או תרמה) מפורסם בנביעת המים החמים שלו, מים עשירים בגופרית ושאר מינרלים. במקום סודרה בריכה עם מים חמים ומיד לידה הים עצמו, כך שאפשר לקפוץ מצד לצד ולהצטנן מתי שהמים רותחים מדי. שימו לב רק להוריד תכשיטים לפני זה, אחרת ישחירו.
טברנת Limnionas
לכאן כדי לכוון את הוויז, כי זאת טברנה חמודה במיוחד עם מאכלי ים טריים ובירה נהדרת. במחירים מאוד נוחים לכיס תוכלו ליהנות ממנות של תמנון וקלמרי, דגים ותוספות כמו סלט ביצי דגים, עלי גפן וסלט יווני טרי. חוץ מהאוכל הנהדר יש לטברנת לימניאוס נוף לים טורקיז ואני התרשמתי גם מריכוז גבוה של מלצרים חתיכים.
העיר קרדמינה
נכון, רוב המלונות לא נמצאים קרוב לעיר הזאת, מה שעושה אותה פחות תוססת מקוס, אבל דווקא בקרדמינה רחוב החנויות מגוון יותר ויש בה לא מעט מסעדות ופאבים חמודים עם אווירה כיפית של חופש רגוע.
המלון המוצלח ביותר באי, אילונה ריזורט במרחק חמש דקות נסיעה מקרדמינה.
מפת האתרים, החופים והמלונות של קוס
בטיול בקוס הייתי אורחת של חברת קווי חופשה.
תודה על הפוסט המפורט והיפה.תוכלי לעזור לי בבחירת מקום שיתאים ל3 משפחות,3 דורות שיתאים הן לקטנים והן לגדולים.2 קטנים(4.5 ו 9.5)והשאר מבוגרים ובוגרים.לחופשה של 4 לילות בראש השנה במקום יפה עם אוכל טוב,שיהיו בו פסיליטיס גם לקטנים ,הגעה נוחה ואם אפשר בקרבת מקום בו אפשר לצאת בערב לאיזה פאב או טברנה.תודה.
שמחה לשמוע שאהבת דבורה 🙂
לדעתי מי שהכי עונה לך על הדרישות זה קפיורטיס אקווה, האוכל די טעים (לא כמו בטברנות אבל ממש סבבה) ויש המון המון מגלשות מים לילדים וגם אפשר ללכת למלון ממול למגלשות שלו
מה שכן – בשביל להגיע לטברנות תצטרכו מונית כי מרכז העיר קוס לא במרחק הליכה, הנסיעה היא של עשר דקות
פה יש פירוט על כל המלונות
https://terminal-ck.com/takeoff/kos-hotels/
[…] חצי הקוס המלאה: למה כדאי לבקר באי קוס? מהבלוג מסוף כרמלית. […]